Čokoládová buchta s kandovaným ovocem
Suroviny
- 50 g Kandované ovoce
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 75 g Cukr krupice
 - 430 g Mouka polohrubá
 - 50 g Čokoláda 70% kakao
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 200 ml Voda pitná
 - 1.5 kávová lžička Droždí sušené
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 64.1 mg
 - Draslík 190.2 mg
 - Vláknina 9129.6 mg
 - Vitamín A 9129.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bramboru si klasicky uvaříme a poté ji najemno nastrouháme. Vlažné mléko, rozpuštěné máslo, nastrouhanou bramboru, cukr, vejce, sůl, tresť, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce a na kousky nalámanou čokoládu a necháme program pokračovat.
 - 
                                2
Po upečení buchtu vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme podávat.