Masopustní skořicové copánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 195.3 mg
 - Draslík 20.1 mg
 - Vláknina 3850 mg
 - Vitamín A 3850 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 265 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme krupicový a vanilkový cukr, změklé máslo, 3 žloutky, rum a mléko. Vše promícháme a těsto dáme na pomoučený vál. Rukama těsto dobře zpracujeme a vyválíme na plát silný asi 6 mm. Vykrojíme je na obdélníčky. Každý radýlkem 2x nakrojíme, ale ne do konce. Získáme tak z každého obdélníčku 3 stejné proužky, které zapleteme do copánku. Konce dobře přimáčkneme.
 - 
                                2
V misce promícháme krupicový cukr se skořicovým cukrem. V pánvi rozpálíme větší množství oleje na správnou teplotu a copánky osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené hned vyjmeme, dáme na papírové ubrousky okapat z přebytečného tuku a teplé obalujeme ve skořicovém cukru.