Medové trubičky polévané čokoládou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 70 g Med včelí
 - 100 g Cukr moučkový
 - 100 g Marmeláda rybízová
 - 200 g Čokoláda na vaření
 - 300 g Mouka bezlepková Mantler
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Koření na vánoční chlebíček
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 135.1 mg
 - Draslík 29.8 mg
 - Vláknina 9296 mg
 - Vitamín A 9296 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jedno celé vejce a jeden žloutek vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Pěnu vymícháme s máslem dohladka. Dále přimícháme med a posupně mouku Mantler, jedlou sodu a lžičku koření na vánoční chlebíček.
 - 
                                2
Těsto důkladně propracujeme a vyválíme z něj plát, ze kterého rádýlkem nakrájíme delší obdélníčky, které natočíme na formičky trubiček. Natočené obdélníčky upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené cukroví necháme vychladnout a plníme rybízovou marmeládou. Nakonec rozhřejeme ve vodní lázni čokoládu a naplněné trubičky v ní namáčíme. Máčené trubičky necháme ztuhnout a podáváme jako pohoštění.