Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 40 g Cukr moučkový
 - 90 g Cukr moučkový
 - 240 g Mouka pšeničná hladká
 - 40 g Hrozinky
 - 50 ml Pomerančová šťáva
 - 2 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Likér pomerančový
 - 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 81.1 mg
 - Draslík 46.5 mg
 - Vláknina 1121.7 mg
 - Vitamín A 1121.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce si v pomerančové šťávě rozpustíme cukr, vmícháme pomerančový likér a kůru. V jiné misce utřeme změklé máslo do krému, po částech přimícháme pomerančovou směs a pod fólií necháme přes noc ztuhnout.
 - 
                                2
Na vál prosejeme mouku, cukr, droždí, přimícháme změklé máslo, rozšlehané vejce s mlékem, sůl a hrozinky. Vypracujeme kompaktní těsto, které rozdělíme na 12 kousků. Vytvarujeme malé bochníčky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem (musíme počítat s tím, že bochníčky při pečení vykynou) a v troubě předehřáté na 210°C pečeme zhruba 25 minut, až bochníčky zezlátnou. Podáváme teplé s pomerančovým máslem.