Švestková buchta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 374.7 mg
 - Draslík 460.5 mg
 - Vláknina 5142 mg
 - Vitamín A 5142 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.
 - 
                                2
Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.
 - 
                                3
Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut.
 - 
                                4
Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem.
 - 
                                5
Dopečeme asi 15 minut.