Pivní preclíky
Suroviny
- 0.75 kostka Droždí
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 polévková lžíce Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Mák - semena
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 188.5 mg
 - Vláknina 8888 mg
 - Vitamín A 8888 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polohrubou mouku vsypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí, cukr a část mírně ohřátého piva. Lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout.
 - 
                                2
Potom přidáme olej, sůl, pepř a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.
 - 
                                3
Z těsta tvarujeme preclíky (nebo jiné tvary). Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem (nebo trochou piva) a posypeme mákem nebo kmínem.
 - 
                                4
Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut a potom je necháme v troubě zvolna dosušit.