Kynuté plněné buchty
Suroviny
- 30 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 42 g Droždí
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 300 g Mák mletý
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 93 mg
 - Draslík 385.1 mg
 - Vláknina 16036.9 mg
 - Vitamín A 16036.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kynuté těsto na různé buchty [40043]:
 - 
                                2
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme jednu lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
 - 
                                3
Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme hladké těsto, které odložíme na teplé místo vykynout.
 - 
                                4
Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál a pokračujeme v dalším postupu podle toho, nač chceme kynuté těsto použít.
 - 
                                6
Maková náplň [1516]:
 - 
                                7
Mletý mák nasypeme do vařícího mléka. Za občasného promíchání zvolna vaříme.
 - 
                                8
Když mák nabobtná, přidáme cukr, strouhanou kůru z omytého citronu a skořici. Vše krátce povaříme a za občasného promíchání necháme vychladnout.
 - 
                                9
Hotovou náplň ihned použijeme k plnění.
 - 
                                11
Buchty: Připravené vykynuté těsto rozprostřeme nebo rozválíme do tvaru obdélníku na pracovní ploše poprášené hladkou moukou. Nakrájíme z něj 20 stejných čtverečků.
 - 
                                12
Do středu každého čtverečku dáme asi lžičku makové náplně a těsto zabalíme.
 - 
                                13
Buchty urovnáme do pekáče vymazaného olejem (nebo jiným tukem) a každou buchtu ještě po stranách olejem potřeme, aby se při pečení neslepily. Pokud buchty nevyplní celý pekáč, vytvarujeme z alobalu ohrádku, která zabrání jejich rozpečení.
 - 
                                14
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

