Bramborové knedlíky v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 482 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 937.5 mg
 - Vláknina 7620 mg
 - Vitamín A 7620 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.
 - 
                                2
Po uvaření oloupeme a prolisujeme na vál. Přidáme vejce, krupici a asi půl sáčku kypřícího prášku. Zpracujeme těsto do kterého přidáme housku nakrájenou na kostičky.
 - 
                                3
Z hotového těsta vytvoříme válečky. Zavineme je do navlhčené utěrky, jejíž konce zavážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme přibližně 25-30 minut podle toho, jak velké máme válečky.
 - 
                                4
Po uvaření knedlíky rozkrájíme na kolečka a potřeme máslem, aby se zabránilo slepení.