Ovesné lívanečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 67.6 mg
 - Draslík 154 mg
 - Vláknina 2525 mg
 - Vitamín A 2525 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přilijeme trochu vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Ostatní sypké přísady vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko rozmíchané s vejcem a zaděláme řídké lívancové těsto. Necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.
 - 
                                3
Z těsta smažíme na lívanečníku nebo na pánvi potřené olejem menší lívance z obou stran dozlatova.
 - 
                                4
Můžeme podávat s povidly, s marmeládou, se šlehačkou nebo jen obalené v cukru se skořicí.