Hovězí vývar s krupicí a vejcem

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 200.9 mg
  • Vláknina 981 mg
  • Vitamín A 981 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kapání ze směsi rozmíchaných vajec s mlékem a za stálého míchání postupně přidáváme prosátou hrubou mouku. Vytvoříme si hustší těsto, ochutíme solí a přes děrovaný cedník nebo přes htubé struhadlo je kapeme do vroucího hovězího vývaru. Občas během varu kapání promícháme a vývar osolíme.

  • 2

    Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 05.03.2016 21:20:55

Polévka uvařená dle tohoto receptu neodpovídá názvu. Není to vývar s krupicí a vejcem, ale hovězí vývar s kapáním. Pokud někdo chce, aby zůstal vývar čirý, tak uvaří kapání zvlášť, propláchne a procedí. Na výrobu kapání používám tzv. haluškovač, je to ten cedník s velkými otvory :-). Oproti receptu jsem musela přidat více než jednou tolik mouky, těstíčko má být husté, jinak se kapání rozvaří. Ale musela jsem pak zase přidat vývar,takže to bylo více porcí než jsem původně chtěla. Vývar jsem měla z hovězích kostí a z nich jsem ještě obrala kousky masa. Takže palec nahoru nemůžu dát, zdůvodnění výše.

Odpovědět