Jahelník sladký
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 43.5 mg
 - Draslík 102.2 mg
 - Vláknina 9562 mg
 - Vitamín A 9562 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly přebereme, opereme na cedníku a dvakrát je spaříme. Necháme okapat.
 - 
                                2
Potom jáhly dáme do studeného osoleného mléka a vaříme přes půl hodiny. Jen lehce mícháme.
 - 
                                3
Pokrm podáváme s máslem a sypeme skořicí.