Švestkový jahelník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 162.7 mg
 - Draslík 358.2 mg
 - Vláknina 14199.2 mg
 - Vitamín A 14199.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1566.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny.
 - 
                                2
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a vsypeme do hrnce se studeným mlékem. Osolíme a zvolna uvaříme kaši. Do hotové kaše vmícháme cukr, 30g másla, citronovou kůru, žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme švestky.
 - 
                                3
Pekáček vymažeme kouskem másla a naplníme připravenou směsí.
 - 
                                4
Jahelník zapékáme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.