Nočky krupičné z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 72.6 mg
 - Draslík 19.4 mg
 - Vláknina 480 mg
 - Vitamín A 480 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko mírně osolíme, přidáme trošku másla a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Jakmile se mléko začne vařit, zmírníme oheň a za stálého míchání budeme vsypávat krupici. Budeme míchat tak dlouho, dokud se nám těsto přestane chytat dna nádoby..
 - 
                                3
Poté těsto odstavíme a jakmile bude z poloviny vychladlé, vmícháme jedno vejce.
 - 
                                4
Malou lžičkou namočenou v horké vodě budeme tvarovat malé, podlouhlé nočky, které klepnutím vhazujeme do vařící polévky.
 - 
                                5
Nočky vaříme cca 8 - 10 minut.