Kukuřičný knedlík (polenta)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 76.1 mg
 - Draslík 45.4 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, opražíme dozlatova, zalijeme mlékem a osolíme.
 - 
                                2
Do vařícího mléka malým praménkem sypeme za stálého míchání kukuřičnou krupici a dusíme, až se odlepuje ode dna. Dáme vychladnout.
 - 
                                3
Potom do hmoty přimícháme vejce a tvarujeme knedlíky. Pokud půjdou špatně tvarovat, přilijeme 1-2 lžíce horké vody.
 - 
                                4
Knedlíky vaříme nepřikryté v osolené vodě 15 minut.