Studená polévka z lesních plodů s noky
Suroviny
- 60 g Pšeničná krupice
 - 750 g Lesní plody - mražené
 - 250 ml Mléko plnotučné
 - 700 ml Džus višňový
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Máta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Pistácie
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 92.5 mg
 - Vláknina 14269.4 mg
 - Vitamín A 14269.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 388.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovoce necháme rozmrazit. Smícháme 4 lžíce višňové šťávy se solamylem. Zbylou šťávu uvedeme do varu, vmícháme solamyl a krátce povaříme. Nakonec vsypeme ovoce a polévku necháme v chladu uležet.
 - 
                                2
Do vroucího mléka přisypeme krupici, citronovou kůru a cukr. Vše povaříme asi 3 minuty. Z krupicové kaše vykrajujeme lžičkou noky, vhazujeme je do vroucí osolené vody a necháme je asi 8 minut zatáhnout. Scedíme a vychladíme.
 - 
                                3
Studené krupicové noky vložíme do polévky, kterou posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.