Krupicové šišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 753 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 43.5 mg
 - Draslík 75.4 mg
 - Vláknina 5568 mg
 - Vitamín A 5568 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme krupici, v půl litru vroucí vody rozpustíme máslo, přilijeme ke krupici a promícháme.
 - 
                                2
Housky nakrájíme na drobné kostičky, vložíme je do pánve s rozehřátým sádlem a krátce je orestujeme. Přidáme ke krupici a vypracujeme tužší těsto. Z těsta odebíráme přibližně stejně velké kousky a tvoříme šišky, které naházíme do vroucí osolené vody. 20 minut povaříme a scedíme.
 - 
                                3
Šišky omastíme rozškvařenou slaninou a podáváme s kyselou okurkou.