Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem
Suroviny
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 60 g Krupice dětská
 - 20 g Petržel - nať
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Rýže
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2.5 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 95.8 mg
 - Draslík 82 mg
 - Vláknina 5947.8 mg
 - Vitamín A 5947.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme krupici, sladkou paprikou, přidáme mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, potom přisypeme lžící hladké mouky a dobře promícháme. Zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.
 - 
                                2
Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce spolu se zbylou moukou.
 - 
                                3
Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku.
 - 
                                4
Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.