Bramborové knedlíky v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 60 g Kukuřičná krupice T 600
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 40 g Žemle tuková
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 937.5 mg
  • Vláknina 7620 mg
  • Vitamín A 7620 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.

  • 2

    Po uvaření oloupeme a prolisujeme na vál. Přidáme vejce, krupici a asi půl sáčku kypřícího prášku. Zpracujeme těsto do kterého přidáme housku nakrájenou na kostičky.

  • 3

    Z hotového těsta vytvoříme válečky. Zavineme je do navlhčené utěrky, jejíž konce zavážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme přibližně 25-30 minut podle toho, jak velké máme válečky.

  • 4

    Po uvaření knedlíky rozkrájíme na kolečka a potřeme máslem, aby se zabránilo slepení.

Komentáře k receptu