Zapečená polenta se sýrem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 2224 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 71.1 mg
 - Draslík 1032.1 mg
 - Vláknina 22249.4 mg
 - Vitamín A 22249.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V kastrůlku rozehřejeme olej a smažíme cibulku, koriandr a prolisovaný česnek asi 5 minut, dokud cibulka nezměkne.
 - 
                                2
Ve vroucí vodě oblanšírujeme špenát asi 1 minutu, poté ho opláchneme ve studené vodě, necháme okapat a vymačkáme přebývající vodu. V kastrůlku smícháme špenát, smetanu, nadrobenou gorgonzolu, muškátový oříšek, sůl a pepř, pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a přelijeme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Na špenátovou směs rozložíme střídavě plátky polenty a plátky mozzarelly a dobře je do špenátu zatlačíme. Pečeme asi 15 minut, dokud směs nebublá.
 - 
                                4
Gril rozehřejeme na vysokou teplotu, vložíme na něj zapečenou polentu a necháme grilovat asi 1-2 minuty, dokud povrch nezhnědne.