Tenké řezy
Suroviny
- 230 g Čokoláda hořká
- 250 g Máslo čerstvé
- 150 g Čokoláda na vaření
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 šálek Mléko polotučné
- 0.75 šálek Mléko zahuštěné neslazené
- 1.4 šálek Ořechy lískové
- 0.125 šálek Cukr krupice
- 2 šálek Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1873 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 145 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 99.9 mg
- Draslík 1078.9 mg
- Vláknina 36145 mg
- Vitamín A 36145 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 16.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech na pečení. 
- 
                                2V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 100 g másla, půlku připraveného cukru, rozpuštěnou čokoládu a drcené mandle. 
- 
                                3Směs nalijeme do připraveného plechu. Pečeme 30 minut. Buchtu necháme vychladnout. 
- 
                                4V hrnci smícháme mléko, cukr, javorový sirup a kondenzované mléko, zahřejeme a nakonec vmícháme drcené ořechy. 
- 
                                5Touto směsí potřeme buchtu, nakonec ještě polijeme rozpuštěnou tmavou čokoládou. 
- 
                                6Po ztvrdnutí nakrájíme na řezy a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        