Salát z červené řepy s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1147 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 991.1 mg
 - Vláknina 18439.8 mg
 - Vitamín A 18439.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve důkladně omyjeme hlavu červené řepy a potom ji v hrnci zcela ponořenou v osolené vodě vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud není měkká. Mezitím si připravíme dresink- smícháme ocet, sůl a cukr, opepříme a po troškách přidáme olej. Nakonec nadrobno nakrájenou cibuli a ořechy (několik jich dáme stranou vcelku na ozdobu) přikryjeme a necháme odležet.
 - 
                                2
Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Totéž uděláme s červenou řepou a vše důkladně promícháme v míse. Špenátové listy opereme, osušíme, část nakrájíme na proužky a poklademe na střed servírovací mísy, ostatní naaranžujeme na okraj. Na střed mísy navršíme směs řepy a jablek, zalijeme dresinkem a ozdobíme ořechy. Podáváme s celozrnným pečivem.