Kuře s ořechovým pyré
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1380 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 134.2 mg
- Draslík 1188.8 mg
- Vláknina 9925.8 mg
- Vitamín A 9925.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí maso naklepeme přes mikroten, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přilijeme víno, zeleninový vývar, přidáme bobkový list, pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až maso změkne, bobkový list vyjmeme. 
- 
                                2Mezitím rozmixujeme česnek a ořechy na hladké pyré, přidáme jogurt a rozmícháme. 
- 
                                3Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do výpeku na pánvi vlijeme jogurtovo-ořechovou směs a opatrně zahříváme 5 minut, aby se ingredience propojily,ale pozor, nesmí přejít varem, jinak se omáčka srazí! 
- 
                                4Maso přelité omáčkou podáváme ozdobené posekanou pažitkou např. s chlebem nebo rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        