Kuře s granátovými jabky a ořechy
Suroviny
- 200 g Ořechy vlašské
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Šafrán
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 ks Jablko granátové
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.25 l Vývar slepičí
 - 1.4 kg Kuře
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1147 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 262.5 mg
 - Draslík 959 mg
 - Vláknina 8592.3 mg
 - Vitamín A 8592.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře naporcujeme na 8 dílů. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a kousky masa na něm na středním ohni cca 20min restujeme. Průběžně obracíme.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Polovinu ořechů rozemeleme, zbytek nasekáme najemno. Šafrán rozdrobíme mezi prsty a rozmícháme ve 2 lžících horké vody. Cibuli přidáme k masu a dozlatova osmahneme. Krátce orestujeme také obojí ořechy. Zalijeme vývarem a granátovým sirupem, dochutíme solí, pepřem, skořicí, šafránem a cukrem. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 30min.
 - 
                                3
Granátové jablko rozlomíme a zrnka vybereme. Maso rozdělíme na talíře, posypeme zrnky z jablka a podáváme.