Zeleninové pesto k těstovinám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 347.4 mg
 - Vláknina 3507.9 mg
 - Vitamín A 3507.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve otrháme potřebné množství špenátu, listy dáme na 5 vteřin do horké vody a ihned vyndáme a necháme osušit.
 - 
                                2
Petrželku očistíme a společně se špenátem, máslem, česnekem a ořechy rozmačkáme, poté s olejem a pepřem celé rozmixujeme na pesto.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme dle návodu a vzniklé pesto před vmícháním na těstoviny, zředíme pár lžícemi horké vody.