Ovocný chlebíček s medem
Suroviny
- 125 g Datle
 - 125 g Fíky sušené
 - 125 g Hrozinky
 - 125 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 200 g Med včelí
 - 125 g Meruňky sušené
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Ořechy lískové
 - 125 g Ořechy vlašské
 - 125 g Švestky sušené
 - 125 g Rozinky tmavé
 - 100 ml Rum
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1273 kcal
 - Sacharidy 155 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 193.6 mg
 - Draslík 1342.3 mg
 - Vláknina 33888 mg
 - Vitamín A 33888 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené ovoce nadrobno nakrájíme a přelijeme rumem.
 - 
                                2
Med vlijeme do rendlíku, zahřejeme, rozmícháme s máslem a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přisypeme ořechy, připravené ovoce, sůl a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
 - 
                                3
Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 120 minut.
 - 
                                4
Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.