Linguine s pistáciovým pestem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 18 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 272.2 mg
- Vláknina 5441 mg
- Vitamín A 5441 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve velkém hrnci přivedeme k varu přiměřeně osolenou vodu s několika kapkami olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Po uvaření slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce odkapat. 
- 
                                2Během vaření těstovin připravíme pesto. V kuchyňském nebo elektrickém mlýnku umeleme 80g pistácií. Zbývající pistácie nahrubo nasekáme a necháme stranou na ozdobení. 
- 
                                3Uvařené těstoviny dobře promícháme s olejem, citronovou šťávou, strouhaným parmezánem a mletými pistáciemi. Dle chutí osolíme a opeříme. 
- 
                                4Linguine s pestem podáváme na nahřátých talířích a nakonec pokrm posypeme nasekanými pistáciemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        