Koláčky s mandlovou povidlovou náplní
Suroviny
- 800 g Listové těsto
 - 200 g Mandle
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 150 g Povidla švestková
 - 200 g Cukr krupice
 - 250 g Švestky sušené
 - 30 g Cukr vanilka
 - 30 g Cukr skořicový
 - 100 g Cukr skořicový
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
 - Sacharidy 157 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 235.1 mg
 - Draslík 570.6 mg
 - Vláknina 19553.3 mg
 - Vitamín A 19553.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 9.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Zatím nameleme oloupané mandle, přidáme cukr, máslo, citronovou šťávu a žloutky a vymícháme dohladka. Sušené švestky scedíme, rozmixujeme a smícháme s povidly a skořicovým cukrem.
 - 
                                2
Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na obdélníky 10x20 cm, na půlku naneseme mandlovou náplň, na druhou půlku švestkovou náplň. Obdélníky přeložíme do čtverce, okraje dobře stiskneme a obdélníky rozložíme na plech. Potřeme ušlehaným žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Horké švestkové koláčky posypeme skořicovým cukrem, mandlové vanilkovým cukrem.