Jablka politá bílkovým krémem
Suroviny
- 100 g Džem broskvový
- 100 g Listové těsto
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Ořechy vlašské
- 200 g Cukr krupice
- 50 ml Víno bílé
- 70 ml Voda pitná
- 3 ml Citronová šťáva
- 6 ks Jablka
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 19 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 174.6 mg
- Draslík 311.6 mg
- Vláknina 9443.7 mg
- Vitamín A 9443.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá jablka oloupeme a vydlabeme jadřince a střed. Poklademe je do hrnce s vodou, cukrem, vínem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Uvaříme doměkka. 
- 
                                2Z listového těsta vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Naskládáme je na máslem vymazaný plech. Každé kolečko potřeme džemem. Měkká jablka vybereme z hrnce a poklademe je na kolečka z listového těsta na plechu. Vydlabaný otvor v každém jablku naplníme džemem smíchaným s pomletými ořechy. 
- 
                                3Příprava bílkového krému: Cukr a vodu za stálého míchání svaříme na táhnoucí se hmotu. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu za stálého míchání přiléváme svařený cukr. 
- 
                                4Každé jablko na plechu od shora polijeme připraveným bílkovým krémem a také posypeme pomletými ořechy. Vložíme do horké trouby, kde necháme bílkový krém zaschnout. Pozor-jablka nepečeme, ale jen sušíme krém. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        