Medvědí pracny kakaové
Suroviny
- 200 g Ořechy vlašské
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 130 g Cukr moučkový
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr moučkový
 - 20 g Cukr vanilka
 - 2 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 42.5 mg
 - Draslík 99.8 mg
 - Vláknina 4195.1 mg
 - Vitamín A 4195.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ořechy pomeleme do misky, přidáme cukr, mouku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, hřebíček, kakao, skořici. Vložíme ještě na kostky nakrájené máslo, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 60 minut odpočinout.
 - 
                                2
Z těsta bereme potřebné množství těsta a vtlačujeme ho do nevymazaných formiček. Skládáme na suchý plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních přibližně 8 - 10 minut.
 - 
                                3
Po upečení vytáhneme z trouby, necháme v klidu 1 minutu, poté lehce vyklopíme z formiček.
 - 
                                4
Nakonec pracny obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.