Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem
Suroviny
- 280 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr krupice
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 60 g Mandle
 - 90 g Rozinky
 - 60 g Kandované ovoce
 - 20 g Cukr moučkový
 - 125 ml Mléko plnotučné
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 166.2 mg
 - Draslík 109.6 mg
 - Vláknina 4649 mg
 - Vitamín A 4649 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 136.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme 30 g másla, po ztuhnutí vysypeme strouhankou. Oloupané mandle nasekáme na drobno, kandované ovoce nakrájíme a spolu s rozinkami promícháme s hrubou moukou.
 - 
                                2
Zbylé změklé máslo našleháme s cukrem a vanilkou. Přidáme špetku soli, žloutky a opět našleháme. Poté přidávám střídavě mouku a mléko. Do poslední dávky přimícháme kypřicí prášek. Poté do těsta přidáme kandované ovoce s mandlemi a rozinkami. Na závěr lehce vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků.
 - 
                                3
Těsto naplníme do formy (naplníme formu jen ze tří čtvrtin) a pečeme zhruba hodinu. Jakmile se těsto po vpichu nechytá špejle, je upečené.
 - 
                                4
Zhruba 10 minut necháme bábovku chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
 - 
                                5
Vychladlou bábovku polijeme připravenou polevou.
 - 
                                6
Bílková poleva [32368]:
 - 
                                7
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.