Nejlepší marokánky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 25 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 31.1 mg
- Draslík 73 mg
- Vláknina 4900 mg
- Vitamín A 4900 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V kastrůlku zvolna rozpustíme smetanu s cukrem. Přidáme med, máslo a vše povaříme do zhoustnutí. 
- 
                                2Potom ke směsi přidáme mouku, kandovanou kůru, kandované ovoce a mleté ořechy. Dobře promícháme. 
- 
                                3Na plech vyložený pečicím papírem nanášíme lžící kopečky připraveného těsta a každý kopeček rozetřeme na placičku. 
- 
                                4Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. 
- 
                                5Po vychladnutí marokánky potřeme rozpuštěnou čokoládou (nebo je v čokoládě namáčíme). 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        