Perníčky z Cách
Suroviny
- 400 g Melasa
 - 75 g Hrozinky
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 50 g Mandle
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 ml Rum
 - 50 ml Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Koření perníkové
 - 1 polévková lžíce Soda jedlá
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 679.6 mg
 - Vláknina 7101.2 mg
 - Vitamín A 7101.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s melasou, perníkovým kořením a jedlou sodou rozpuštěnou v troše vody. Přidáme rozinky předem namočené v rumu, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu 2-3 hodiny.
 - 
                                2
Těsto rozválíme mezi dvěma obdélníky potravinářské fólie na plát silný asi 1cm. Vykrajujeme obdélníčky o rozměru 3x7cm. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 15 minut.
 - 
                                3
Po upečení a vychladnutí perníčky zdobíme čokoládou a polovinami loupaných mandlí.