Pikantní kokosové čatní
Suroviny
- 230 g Kokos strouhaný
- 125 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 26 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 135.8 mg
- Vláknina 3326 mg
- Vitamín A 3326 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájíme nadrobno cibulku, česnek, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nasekáme chilli papričku. 
- 
                                2Do pánve dáme rozehřát olej. Do středně vyhřátého oleje přidáme cibulku a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme nadrobno nakrájený česnek a neustále mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme jablko a podusíme tak dlouho, až se rozvaří. 
- 
                                3Do takto vzniklé směsi přimícháme med, chilli papričku, skořici, sůl, pepř a lžíci octa. Chvíli povaříme. Přidáme kokos a zalijeme vínem, důkladně promícháme a snížíme teplotu vaření. 
- 
                                4Vaříme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout. 
- 
                                5Kokosové čatní můžeme podávat ihned jako přílohu anebo uchovat několik dní v uzavřené skleněné nádobě v ledničce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        