Letní waldorfský salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 63 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 996.9 mg
- Vláknina 11000 mg
- Vitamín A 11000 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme v míse s citronovou šťvou a lžící majonézy a necháme 40 minut rozležet. 
- 
                                2Celer nakrájíme na velmi tenké nudličky, vlašské ořechy nadrobno. 
- 
                                3Celer, šalotky, česnek a ořechy promícháme v míse s rozleželými jablky. 
- 
                                4Do směsi vmícháme zbytek majonézy a vše ještě důkladně promícháme. 
- 
                                5Do mísy přidáme kuřecí maso a opět promícháme. 
- 
                                6Na dno salátové mísy rozložíme listy římského salátu, doprostřed navršíme směs s kuřecím masem. Salát posypeme pepřem, obložíme plátky granových jablek a vlašskými ořechy a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        