Svíčková s modrým sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 130 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1010 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.9 mg
  • Draslík 625.7 mg
  • Vláknina 2722.5 mg
  • Vitamín A 2722.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme změklé máslo se strouhaným sýrem. Přidáme nasekané ořechy a pepř.

  • 2

    Maso po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme a umístíme je 7-10 cm pod horký gril. Chceme-li maso krvavé, grilujeme je z každé strany 3-4 minuty, středně propečené 4-5 minut z každé strany a dobře propečené 7-8 minut z každé strany.

  • 3

    Dvě minuty před koncem grilování řezy potřeme máslem smíchaným se sýrem a grilujeme, dokud se sýr neroztaví. Podáváme horké, ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu