Řecká baklava
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 48 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 185.9 mg
- Vláknina 10086.2 mg
- Vitamín A 10086.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Náplň: Do misky vysypeme cukr, skořicí a pomleté ořechy, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, vše dobře promícháme a rozdělíme na tři části. V pánvičce rozpustíme máslo, kterým vymažeme plech. 
- 
                                2Sirup: Do kastrůlku dáme cukr, vodu, skořici, skořicový cukr, med, vymačkanou pomerančovou šťávu a na mírném ohni uvaříme hustější sirup. 
- 
                                3Plech vyložíme prvním plátem listového těsta, potřeme ho rozpuštěným máslem, na které položíme první část náplně, na ni listové těsto, potřeme ho máslem a tak pokračujeme do skončení náplně a každý plát listového těsta potíráme máslem. Poslední vrchní plát těsta potřeme máslem, pokapeme vodou, nařízneme na tři díly po délce. Připravený plech s baklavou dáme do předehřáté trouby, kde ji pečeme při 200stupňové teplotě 150 minut. 
- 
                                4Upečenou baklavu vytáhneme z trouby, přelijeme připraveným sirupem, necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        