Trhance s ořechy a malinovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 70 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Rozinky bílé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 80 ml Malinová šťáva
  • 3.2 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 76.8 mg
  • Vláknina 2635 mg
  • Vitamín A 2635 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studené mléko vlijeme do misky, přidáme žloutky, cukr, sůl, vanilkový cukr. Vše dobře rozšleháme, za stálého šlehání přisypeme hladkou a hrubou mouku, kypřící prášek. Nakonec přidáme rozinky a z bílků vyšlehaný tuhý sníh.

  • 2

    Zlehka promícháme, připravené těsto vařečkou naléváme na olejem vymazanou a rozpálenou pánev. Opečeme z jedné strany,poté vložíme do nahřáté trouby a dopečeme. Opékáme až do skončení těsta.

  • 3

    Hotové (ještě teplé) trhance vidličkami roztrháme na stejné kousky.

  • 4

    Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme pomletými ořechy a polijeme malinovou šťávou.

Komentáře k receptu