Mandlové pečivo se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2872 kcal
 - Sacharidy 427 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 267.7 mg
 - Vláknina 31745.1 mg
 - Vitamín A 31745.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 9.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo jemně nasekáme. Vydlabanou vanilkovou dřeň smícháme s cukrem.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme cukr a ještě šleháme. Přimícháme umleté mandle, skořici a citronovou šťávu.
 - 
                                3
Oplatky rozložíme na plech a na každou nastříkáme cukrářským sáčkem pusinku nebo navršíme 2 lžičky sněhu.
 - 
                                4
Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.