Míchaná jablková žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 310.7 mg
 - Draslík 395.4 mg
 - Vláknina 8025 mg
 - Vitamín A 8025 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát.
 - 
                                2
Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny, přidáme opražené oříšky, hrozinky a vše promícháme. Dále přidáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr a nakonec vymačkané housky. Zlehka promícháme.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených žemlí, posypeme plátky jablek, přikryjeme zbylými žemlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.
 - 
                                4
Upečenou žemlovku pocukrujeme.