Makrely po vlámsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 255 mg
 - Draslík 475.5 mg
 - Vláknina 999.8 mg
 - Vitamín A 999.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z makrel vytáhneme žaberními otvory vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme.
 - 
                                2
Jemně nasekáme šalotku, petrželku, mladou cibulku a rozetřeme je s máslem. Ryby naplníme touto směsí. Každou makrelu zabalíme do dobře vymaštěného alobalu a dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 30 minut.
 - 
                                3
Před podáváním vyjmeme makrely z alobalu a pokapeme je citronovou šťávou.