Křehký meruňkový páj
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 98.6 mg
 - Draslík 155.8 mg
 - Vláknina 3829.2 mg
 - Vitamín A 3829.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 10 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve smícháme mouku, máslo, cukr, mléko, žloutky a špetku soli a vypracujeme soudržné těsto, které dáme ve fólii do lednice. Necháme asi hodinu vychladit.
 - 
                                2
Rozvírací formu vymažeme a vysypeme rozdrobenými piškoty.
 - 
                                3
Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Karambolu rovněž omyjeme a osušenou nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký kulatý plát a vložíme do formy. Naskládáme meruňky (klenbou vzhůru) a plátky karamboly.
 - 
                                5
Přebývající těsto oddělíme a vyválíme z něj další kulatý tenký plát. Tímto zakryjeme ovoce, okrajem přitiskneme k sobě a potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch propíchneme vidličkou.
 - 
                                6
Troubu předehřejeme na 225C, koláč pečeme dozlatova asi 25minut.
 - 
                                7
Páj servírujeme posypaný moučkovým cukrem.