Ananasové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 238.8 mg
 - Vláknina 948 mg
 - Vitamín A 948 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ananas podélně rozčtvrtíme, pečlivě oloupeme a vykrojíme košťál. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi jemné kostičky. Přidáme k ananasu. Limetu omyjeme, osušíme a ostrouháme kůru. Vymačkáme šťávu a spolu s kůrou ji přidáme k ananasu. Směs vaříme asi 10-20 minut tak, aby vznikl hustý krém. Přidáme sůl a cukr. Koření opražíme v rozpáleném oleji, v hmoždíři rozdrtíme nahrubo a přidáme do čatní. V trošce vody dobře rozmícháme škrobovou moučku (Solamyl), vlijeme ji do ananasové směsi a necháme vzkypět. Poté necháme čatní vychladnout.