Dovolenkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 714.2 mg
 - Vláknina 16540 mg
 - Vitamín A 16540 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 107.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vodou a cukrem vložíme citronovou kůru, přivedeme k varu.
 - 
                                2
Vaříme 1 minutu, poté procedíme do hlubší mísy. Necháme vychladnout. Ostrým nožem odstraníme kůru a dužinu z grapefruitů i pomerančů, rozdělíme je pomocí nože na dílky a přidáme do hlubší mísy.
 - 
                                3
Vložíme přepůlené víno,oloupané nakrájené hrušky, banány a lehce promícháme, aby se ovoce obalilo sirupem.
 - 
                                4
Přikryjeme a necháme je až 1 hodinu před podáváním chladit.