Sladký moučník s rýží a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 98.3 mg
 - Draslík 201.5 mg
 - Vláknina 8250 mg
 - Vitamín A 8250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a za stálého míchání ji uvaříme v mléce se špetkou soli doměkka. Uvařenou rýži necháme v hrnci na teplém místě a přikryjeme ji pokličkou.
 - 
                                2
Jablka oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na plátky. Žloutek rozšleháme se změklým máslem a do této směsi vmícháme sáček vanilkového cukru a 2 lžíce cukru krystalu. Z bílku ušleháme tuhý sníh.
 - 
                                3
Do uvařené rýže vmícháme nejprve směs másla se žloutkem a cukrem a až potom ušlehaný sníh. Připravenou rýžovou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe kousky jablek a takto utvoříme několik vrstev.
 - 
                                4
Připravený dezert dáme zapéci do trouby. Pečeme do zezlátnutí vrchní části. Hotový moučník posypeme cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem a rozpuštěnou čokoládou. Podáváme teplý.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
