Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1359 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 107 g
 - Sodík 702 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 346.9 mg
 - Draslík 523.6 mg
 - Vláknina 4332.8 mg
 - Vitamín A 4332.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 7.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě omytá a osušená malá kuřata po cca 750 g rozdělíme každé na 4 porce, ty lehce zploštíme. Na tři hluboké talíře připravíme hladkou mouku, vejce rozšlehaná s mlékem a lžičkou soli, na třetí vsypeme strouhanku.
 - 
                                2
Porce kuřete obrátíme v mouce, přebytečnou mouku sklepneme, poté omočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance, kterou lehce k masu přitlačíme. Obalené porce následně ještě jednou namočíme do vajec a obalíme strouhankou.
 - 
                                3
Do dvou velkých pánví vlijeme olej, který zahřejeme střední teplotu. Vložíme kuřecí porce a smažíme 20 minut, maso často obracíme, podle potřeby regulujeme teplotu. Osmažená kuřata osušíme papírovým ubrouskem a uložíme na nahřátou mísu.
 - 
                                4
Mezitím rozkrájíme umytý citron na podélné osminky. Dále opláchneme a osušíme 12 snítek zelené petrželky, zlehka je opražíme na oleji po kuřeti.
 - 
                                5
Porce kuřete podáváme obložené citronem a posypané opraženou petrželkou.