Candát s ovčím sýrem
Suroviny
- 20 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Candát obecný
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 125.5 mg
 - Draslík 41.9 mg
 - Vláknina 159.8 mg
 - Vitamín A 159.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Candáta očistíme a rozkrojíme na poloviny. Páteř vykrojíme a maso nakrájíme na porce. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet 5 minut.
 - 
                                2
Porce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a na oleji zvolna opečeme po obou stranách.
 - 
                                3
Krátce před dopečením posypeme maso nastrouhaným ovčím sýrem promíchaným s bylinkami.