Španělská rýže s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 995 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 3.8 mg
 - Draslík 382.2 mg
 - Vláknina 7278 mg
 - Vitamín A 7278 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme ji na oleji – asi tak 7 minut.
 - 
                                2
Poté přidáme papriky nakrájené na proužky a utřený stroužek česneku a smažíme ještě 2 minuty.
 - 
                                3
Přidáme rýži a minutu mícháme, poté zalijeme vývarem. Přidáme šafrán a přivedeme k varu. Vaříme bez poklice asi 20 minut za občasného míchání.
 - 
                                4
Poté přidáme mořské plody zakápnuté citronovou šťávou a vaříme ještě dvě minuty.
 - 
                                5
Podáváme posypané petrželkou.