Grilovaná makrela s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 39.2 mg
 - Vláknina 1762.3 mg
 - Vitamín A 1762.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné makrely podélně rozřízneme a otřeme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme 30 g másla, přidáme petrželku, sůl, pepř, vše dobře promícháme. Makrely směsí potřeme a dáme na grilovací mřížku kůží dolů. Vložíme pod gril, grilujeme asi 5 minut.
 - 
                                3
Rozehřejeme zbylé máslo, přidáme hořčici, citronovou šťávu a fenykl. Promícháme, přelijeme ryby a grilujeme ještě 5 minut.
 - 
                                4
Hotové makrely položíme na talíře a ozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.