Šampaňský sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 13.3 mg
 - Vláknina 81 mg
 - Vitamín A 81 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1562.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr rozpustíme v kastrůlku ve 250 ml vody a sirup lehce svaříme. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do sirupu přecedíme citronovou šťávu, přilijeme malinovou šťávu, růžovou vodu a sekt. Vše dobře promícháme, přelijeme do nerezové mísy a vložíme na 5 hodin do mrazáku. Během mražení každou hodinu směs promícháme vidličkou, aby se vytvořila jemná ledová tříšť.
 - 
                                3
Sorbet rozdělíme do pohárů a podáváme.