Ledové krystaly ze dvou melounů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 130.5 mg
 - Vláknina 926 mg
 - Vitamín A 926 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 799 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pánve dáme cukr a 500 ml vody, vše uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 5 minut, odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu.
 - 
                                2
Ananasový meloun oloupeme a vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru rozmixujeme do hladka, uložíme do nádoby vhodné na zamražení, stejným způsobem zpracujeme cukrový meloun.
 - 
                                3
Do každé z nádob s melounem vlijeme polovinu svařeného cukru a dobře promícháme. Zakryjeme, dáme na 5 hodin do mrazáku, občas promícháme.
 - 
                                4
Ledové krystaly necháme asi 10 minut v pokojové teplotě, aby změkly. Lžící seškrabujeme povrch krystalů, aby se vytvořila zrnitá struktura.
 - 
                                5
Na osm misek naklademe vždy trochu krystalů z jednoho melounu a vedle z druhého.